Sziasztok!

A karrierépítés egy titkárnő számára mindig egy problémás terület lehet.

Ugye a munkából adódóan alárendelt szerepet játszunk, vagyis mindig van egy felettesünk, aki megmondja mit és hogyan kell elvégezzünk. Ezzel együtt sosem szabad szem elöl tévesztenünk saját személyiségünket és azt, miért is jelentkeztünk a titkárnő álláshirdetésre.

Karrier alatt a mi esetünkben nem a "klasszikus karriert" kell értenünk!

Ha titkárnő vagy egy vállalkozásnál, nem muszáj feltétlenül csak a postával, a telefonokkal illetve a vendégfogadással foglalkoznod! Sőt!!

Egy mai modern irodában a műszaki felszereltségen túl, nagyon sok olyan teendő adódik, ami nem kimondottan egy titkárnő munkakörébe tartozik. Ilyen lehet pl: egy másik csoport munkája, a határidők pontos betartásának észlelése, van-e valahol panasz valamilyen folyamatra, stb.

Ha felfigyelsz egy olyan dologra, hibára vagy csak egy kis átszervezés kellene és a dolgok újra rendben lennének, akkor ne habozz! Tégy javaslatokat a főnöködnek, vagy ha még nem vette észre a nehézségeket, akkor világosítsd fel őt! Persze arra figyelj, hogy ne légy "besúgó", aki elárulja a kollégáit!

Azonban, hogyha a javításra szoruló dolgokról tárgyilagosan tudsz beszélni, és a megoldásra is javaslatot teszel, akkor már úton vagy az elismerés felé! :)

És karrier lehet többféle is: egy elismerő vezetői szó, egy későbbi fizetésemelés esetleg egy újabb megbízás egy kicsivel több fizetésért. Ki tudja?!

Mindenféleképpen próbálkozni lehet és kell is, a jövőbeli munkád érdekében pedig feltétlenül!

Mára talán ennyit, és legközelebb újra jelentkezem valami érdekességgel!

Addig is várom hozzászólásaitokat, véleményeteket!

Mindenkinek szép napot kívánok!

Sziasztok:anna

 

Szerző: titkarnomami  2008.10.01. 02:51 Szólj hozzá!

Címkék: karrier titkárnő

A bejegyzés trackback címe:

https://titkarnoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr21690088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása