Sziasztok!

Arra gondoltam, ma egy kicsit általánosan összefoglalnám azt, hogyan kell egy jó titkárnői vagy titkárnő asszisztensi állást megszerezni és megtartani!

Lássuk csak szépen sorban:

  • Önismeret: tudd magadról, hogy hol tudnál jobban teljesíteni? Egy multinál, ahol túlórák vannak, stressz és állandó hajtás? Vagy egy közepes vállalkozásnál, ahol kevesebb a stressz, és a szakmai kihívás, esetleg a fizetés is?


  • Ambíció: szeresd a szakmád és érezd az állandó fejlődési kényszert! Mindig tartsd szem előtt a szakmai kihívásokat, keresd a tanulási lehetőségeket!


  • Kezdeményezőkészség: törekedj az önálló és pontos munkavégzésre! Ha lehetséges a problémákat gyorsan és hatékonyan egyedül oldd meg!


  • Légy szeretetre méltó: add meg a tiszteletet a tapasztaltabb kollégáidnak, ezzel elismerve a szakmai tekintélyüket! Fogadd nyitott szívvel a tanácsaikat! Soha ne intrikálj vagy keveredj bele vitákba!


  • Önbizalom: legyen a válaszod mindenre: Képes vagyok....Meg tudom csinálni!


  • Hozzáállás: a problémákat leküzdendő nehézségként kezeld, ne elháríthatatlan akadályokként! Ne keresd a könnyebb utat, törekedj a tiszta megoldásokra! Mindig légy pozítív életszemléletű!


  • Figyelmesség: légy jó viszonyban az emberekkel, ápolj a kollégáiddal emberséges viszonyt! Egy jó szó mindennél többet ér, ha őszintén és szívből jön!


  • Kommunikációs képességek: törekedj arra, hogy a megfelelő időben a megfelelő dolgokat mondd! Soha ne kritizáld a főnököd döntéseit, se a vállalatot, ahol dolgozol!


  • Lojalitás: próbáld a problémákat a helyükön és azonnal kezelni, mindig az adott személlyel beszéld meg a nézeteltéréseket, és közösen keressetek megoldásokat! Tartsd tiszteletben a munkahelyedet!


  • Vezetői képességek: légy képes összefogni a munkatársakat egy közös cél érdekében! Lásd a feladatokat és oszd ki a tennivalókat a megfelelő embernek.

Tisztában vagyok vele, hogy ez a felsorolás elég kemény dió! De ha arra gondoltok, hogy könnyebb egy meglévő állást megtartani, mint egy újat megszerezni, akkor szerintem hosszabb távon megéri egy kis energiát belefektetni a változásunkba! Annál is inkább, mert ezeket a szabályokat, nemcsak titkárnőként vagy egyéb adminisztrációs állásokban hasznosíthatjuk, hanem a mindennapi életünkben is!

Rajta, változzunk és ezeen keresztül egy kicsit a világot is megváltoztathatjuk!

Mindenkinek sok sikert az induláshoz!

Szóljatok hozzá a témákhoz, csevegjünk vagy vitatkozzunk, érezzük jól magunkat!

Mindenkinek derűs napot kívánok!

Sziasztok:anna

Szerző: titkarnomami  2008.08.13. 00:27 4 komment

Címkék: tulajdonságok változások

A bejegyzés trackback címe:

https://titkarnoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr53610015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Onlineadózás · http://www.onlineadozas.blog.hu 2008.08.13. 10:34:29

Anna, úgy gondolom, nagyon jól összefoglaltad a követelményeket. És azt hiszem, ha kemény diónak is hangzik, egy kis odafigyeléssel, energiabefektetéssel és pozitív hozzáállással mindegyik teljesíthető!

banya001 2008.09.10. 10:56:08

Nagyon jó az összefoglalás, de én még a következővell egészíteném ki:

- A titkárnő a vállalat imázsának egyik legfőbb képviselője. Ennek megfelelően kell viselkednie, öltözködnie.
(Titkárnők Etikai kódexe)

titkarnomami 2008.09.10. 23:38:09

Szia Ami!
Nagyon köszönöm a dicséretet!

Egyetértek veled, tényleg nem egyszerű végigcsinálni a fent leírtakat! :)

De egyvalamit azért ne felejtsünk el: Mégiscsak az állásunkról van szó! Tehát meg kell próbálnunk a lehető legjobbat kihozni magunkból!

titkarnomami 2008.09.10. 23:41:35

Szia Banya001!

Örülök, hogy tetszett az írásom!

Köszönöm a kiegészítésedet, és igen: tényleg bele kellett volna foglalni az általad leírt imázs-dolgot is! :)

Valóban fontos az, hogy a cég "frontembere" hogyan viselkedik illetve öltözködik, hiszen a titkárnő egy cég élő reklámja! :)

Szia:anna
süti beállítások módosítása