Sziasztok!

Arra gondoltam, ma egy kis segítséget nyújtanék nektek abban, hogy mik azok a feladatok, amiket nem árt elsajátítanotok, ha lépést akartok tartani a munkaerőpiaci változásokkal.

Nem biztos, hogy elsőre érthető voltam, így másképp fogalmazok. Átfutottam néhány álláshirdetést, és úgy hiszem jobb felkészülni a változó világ változó titkárnői feladataira!

Tehát a szokásos és általatok jól ismert feladatokon túl (pl. bejövő telefonok, faxok fogadása, iktatása, találkozók megszervezése, a felettesed napi teendőinek rendszerezése, üdítő felszolgálása a vendégeknek....) találtam néhány nagyon érdekes és mindenféleképp elsajátításra szoruló feladatot.

Ezek röviden: 1. A vállalat vezetőjének külföldi útjának teljes megszervezése.

Én itt már elbizonytalanodnék, mert ilyet még nem csináltam, de egy kis utánajárással biztos menne a dolog! :)

Segítség1: jó ha keresel az ismeretségi körödben valakit, aki szállásfoglalásban jártas, és gyakorlati tippekkel tud szolgálni neked. Persze az is járható út, ha szabadidődben és ha érdekel az utazásszervezés, elvégzel egy utazásszervezői tanfolyamot. Ez két okból is jól jöhet. Egyszer, ha netán megunnád a titkárnői munkát, vagy éppen nem találsz kedvedre valót, még mindig ott az utazási irodai állásajánlatok kínálata. Másodszor, a mai világban nem árt, ha az ember többlábon áll, ezért jó, ha van a tarsolyodban még egy szakma. A gyakorlatot pedig ráérsz megszerezni amikor eljön a lehetőség!

2. Fordítás, levelezés magyar és angol nyelven.

Jujj, itt már nem elég az angol társalgási szintű ismerete.

Segítség 2.: Az interneten lehetőséged van ingyenes angol gépírási szoftver letöltésére, nézz körül és szabadidődben pötyögtesd az angol mondatokat! Lehet, hogy felesleges időpocsékolásnak tartod, de sosem tudhatod, mikor lehet rá szükséged! Az angol vagy más általad választott idegen nyelven is tanulhatsz online nyelviskolákban. Szintén a netet tudom ajánlani, guglizz rá a keresőben, rengeteg ilyen van! :)

3. Prezentációk készítése Power Pointban.

Csináltatok már számítógépes bemutatót? Úgy ténylegesen az alapoktól? Bizton állíthatom, élesben egészen más, mint akkor, amikor az iskolában tanultad. Amit egykor tudtál, egy szempillantás alatt válik elavulttá! Ne hagyd! Tégy az elmúlás ellen! Gyakorolj!

Segítség 3.: Vedd elő a tankönyveket, vagy a régi jegyzeteidet, és vedd át még egyszer a táblázatkészítés, grafikonos ábrázolás és a prezentáció szerkesztés leckéket, mert ezek azok a dolgok, amiket ha nem mindennap használsz, simán elfelejted.

Ennyit tudtam segíteni abban, hogy lépést tarts a mai álláskeresők tudásával!

Remélem hasznos ötleteket, tippeket tudtam adni neked, és bízom benne, hogy nem érzed úgy, hogy még a munkahelyeden kívül is munkával kell töltened az idődet!

Így a végére engedj meg egy bíztatást: Soha nem tudhatod, hogy mikor lesz szükséged új állásra, és inkább légy felkészült, annak érdekében, hogy elkerülhesd a csalódásokat!

Nemsokára találkozunk, addig is jó olvasást, böngészést nektek!

Várom hozzászólásaitokat, véleményeteket, a szólj hozzá menüpont alatt!

Bátran írjatok!

Mindenkinek további szép napot kívánok!

Sziasztok:anna

Szerző: titkarnomami  2008.08.07. 02:10 Szólj hozzá!

Címkék: prezentáció

A bejegyzés trackback címe:

https://titkarnoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr84601010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása