Sziasztok!

Egy kisebb kihagyást követően, ismét visszatértem, hogy a karrierépítés nem kevéssé bonyolult világát egy kicsit bemutassam nektek!

Talán azzal lehetne kezdeni, hogy a folyamatot hogyan és mikor érdemes beindítanod?

Ez az a pont, amiben minden munkahely és munkakör más. Mivel elsősorban titkárnő-szemmel és irodai állásban dolgozó szívvel rendelkezem, a karrierépítés is kicsit "titkárnős" lesz. :)

Vegyük azt, hogy egy vállalkozásnál titkárnő asszisztens vagy, és szeretnél magadnak  karriert. Mihez érdemes kezdened? (most nem vesszük számításba a sokak számára legkézenfekvőbb megoldásokat!)

Kezdésnek talán legjobb lesz, ha elkezdesz még pontosabban, még precízebben, még jobban dolgozni!

Persze mondhatod, hogy: "Már így is túl jó vagyok! Minek legyek jobb?! Ennyi pénzért, örüljenek, hogy bejárok egyáltalán...!" El kell mondjak valamit ezzel kapcsolatban: ha karriert akarsz, akkor legelőször a hozzáállásodon változtass! Mert ha így folytatod, nem sok jót jósolhatok neked a munkahelyeden!

Visszatérve tehát a precíz, pontos, a kicsivel többet teljesítő munkádra hamarosan felfigyel majd a közvetlen felettesed, aki nyilvánvalóan örülni fog a változásnak! Aztán egy kis idő múlva előhozakodhatsz óvatosan azzal, hogy van néhány ötleted arra vonatkozóan, hogyan lehetne a munkád és a munkaköröd egy kicsit kiszélesíteni, és ezáltal hogyan tudnál jobban hozzájárulni a munkahelyed fejlődéséhez. 

Tudod mit hozhat ez magával? Azt, hogy rövid távon egy kicsivel több munkád lesz! Most hallom amit mondasz: "Hurrá!!! Micsoda?! Még több munkát a nyakamba?! Na ne vicceskedj! Pont elég ami van!" Nyugi mindjárt jobban megérted és lehet, hogy lelkesedni is fogsz érte! :)

Ha egy kicsit több munkát fogsz kapni, az remek alkalom lesz neked arra, hogy bizonyíthasd a rátermettségedet! Most meg fogod tudni mutatni, hogy nemcsak beszélsz, hanem komolyan gondolod az előrejutást. Tudod a karrierhez elengedhetetlenül fontos egy adag önreklám. De a reklám nemcsak figyelemfelkeltésre szolgál -ez esetben-, hanem felfoghatjuk egy megelőlegezett ígéretnek is!

Magyarul, ha feljebb akarsz lépni a karrierlétrán, akkor kapaszkodnod kell és elérni a következő létrafokot! Ez pedig csak úgy lehetséges, ha kihasználod a kínálkozó vagy az általad megteremtett lehetőségeket! A több munkát fogd fel úgy, hogy lehetőséget kapsz kreatívitásod és kezdeményezőkészséged kibontakoztatásához!

Tehát bátorság és leleményesség!- ez a karrierépítés legelső leckéje.

E két tulajdonság nélkül megmaradsz ugyanannak a kedves hölgynek, aki a felvételi elbeszélgetésen bemutatkozott, de ne csodálkozz azon, ha az általad kevesebbre tartott kollégádnak idővel több bért fizetnek majd, illetve jobban elismerik a munkáját!

Ha megvan a több munkád, megvan a lehetőséged is, hogy beválthasd a korábban tett ígéreteidet, és elindulj a karrierépítés cseppet sem könnyű útján!

Összefoglalva: több munka=lehetőség=esély arra, hogy felfigyeljenek rád!

Mára ennyit, legközelebb folytatom.

Addig is mindenkinek szép napot kívánok!

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és továbbra is bátran használjátok a vélemény nyilvánítás eme formáját! :)

Sziasztok:anna



 

Szerző: titkarnomami  2008.09.11. 00:41 Szólj hozzá!

Címkék: karrierépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://titkarnoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr62658077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása