Sziasztok!

Most egy kicsit áttérnék a munkahelyi karrierépítés témájára, mert szerintem mindenkinek ez a célja, aki egy munkahelyen dolgozik. (Ha mégsem, akkor vagy nem jó helyen dolgozol, vagy rossz munkakörben vagy! :)

Áttekintem nektek szépen sorjában azt, hogyan érdemes kezdeni a karrierépítést, és azt is, milyen buktatói lehetnek a munkahelyi előmenetelnek.

De még a téma előtt hadd tegyek egy kis kitérőt a "munkahelyi szabad percek" eltöltésére. Most gondolom felkaptátok a fejeteket, hogy miről is lehet szó!? Mindjárt kiderül. :)

Minden munkahelyen akad egy-két óra, amikor semmilyen teendő nincs! (Na jó, ilyen munkahely nincs, mondhatjátok, pedig... Bizony, ha jobban magadba nézel, biztos, hogy eszedbe jut olyan idő, amikor beszélgethetsz a kollégákkal, vagy éppen az internetet böngészed, csak úgy... Na, eltaláltam? :)

Szóval ezeket a lopott időket többféleképpen felhasználhatod. Zárójelben említettem két lehetőséget, de ennél egy kicsit bővebben is megfogalmaznám mire gondolok.

Ha olyan munkád van, amit szeretsz csinálni, akkor ezekben az üres időkben például rendszerezheted az elmaradt, adminisztrálásra váró feladataidat. Ha körülnézel az íróasztalodon, biztos találsz egy olyan papírhalmot, ami "csak" lefűzésre vár, amivel csak annyi a teendő, hogy betedd a helyére, amit csak adminisztrálni kell, amit csak át kellene vinni az ....osztályra, sa..tö...bbi....

Ezeket az apró, de nyomasztó feladatokat végezd el ezekben az üres időkben. Tudod miért jó ez? Egyik szempontból, az jót tesz a személyes megítélésednek, ha rend van körülötted. A másik szempont pedig az, ha időben továbbadod a megoldott vagy feldolgozott anyagot a kollégádnak, akkor őket sem hátráltatod a munkában, így csökken a konfliktus esélye. (értsd:ha nem nálad áll egy ügy, akkor nem okolhatnak azért, ha valamilyen határidő elmarad. Ez nem más, mint egyszerű önvédelem! :)

Ha a többi munkatársad- és netalán a főnököd- látja, hogy nem trécselsz a szabadidődben, hanem valamit tevékenykedsz, elkötelezettnek fog tartani téged, ami egy legközelebbi fizetésemelésnél vagy egy jutalmazásnál előnyös lehet a számodra!

Ha nem egészen a számodra legmegfelelőbb pozícióban dolgozol, érdemes előretekintened és megnézni, hogy a neked tetsző helyen mik a követelmények, esetleg valaki nem akar-e távozni. Ha tudod milyen képességekkel rendelkeznek a másik állásban, könnyen alakíthatod úgy a tudásod szakképzéssel, tanfolyam elvégzésével, ami alkalmassá tesz téged arra, hogy alkalomadtán megpályázhass cégen belül egy másik munkakört.

De ha szeretnél egy másik cégnél dolgozni, ezekben a munkahelyi szabadidőkben megteheted azt is, hogy körülnézel különböző álláskereső portálokon, fórumokon, hátha találsz valamilyen jó lehetőséget! Azonban egy dologra figyelj ilyenkor: ne legyen látványos az álláskeresésed, mert ez hamar visszajut a főnököd fülébe! Intézd diszkréten a dolgokat! A legjobb, ha csak a portálok címét írod fel, és nyugodt körülmények között böngészed őket!

Még valami: az általad látogatott honlapokat könnyűszerrel ellenőrzik, ezért mind a szörfözéssel, mind pedig a magán témájú levelekkel bánj óvatosan! Senkire nem tartozik az, hogy téged mikor mi foglalkoztat! :)

Jogos lehet a kérdés, hogy mi van akkor, ha nem akarsz karriert építeni, sem másik állást keresni, hanem csak szimplán szeretnéd elütni az időt? Hát ilyenkor is jó ötlet az internet böngészése, persze azok az oldalak, amiket mindenki látogat. Például utazási oldalak, vagy könyves oldalak, esetleg receptek. Ezekért általában nem szólnak a munkahelyeken.

A lényeg az, hogy próbáld hasznosan eltölteni az idődet, annak érdekében, hogy az unalom messzire elkerüljön! :)

Talán ennyit a kitérőről, és legközelebb áttérek a karrierépítés témájára!

Addig is várom hozzászólásaitokat, véleményeteket: a szólj hozzá! opciót használhatjátok bátran!

Mindenkinek szép napot kívánok!

Sziasztok:anna

 

 

Szerző: titkarnomami  2008.08.24. 02:47 Szólj hozzá!

Címkék: karrierépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://titkarnoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr45629947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása