Sziasztok!

Az előzőekben megosztottam néhány "kincset" veletek, amiket ha alkalmaztok sikeresebbek lehettek a többi álláskeresőnél.

Anélkül, hogy visszalapoznátok, elmondom mégegyszer őket.

1. Ismerősök, barátok értesítése arról, hogy állást szeretnél váltani, és ha tud valamit, akkor segítsen neked.

2. Kreatív módon összegyűjtesz téged érdeklő cégeket, és őket járod körbe.

Néhány gyakorlati tippet már adtam az előző bejegyzésben, de hadd egészítsem ki ezeket!

Tehát: amikor az ismerősödnek, barátaidnak szólsz az álláskeresésedről, mindig légy nyugodt, megfontolt, határozott. Készülj fel előre, mit akarsz mondani, legyenek határozott terveid, elképzeléseid a munkakörről. De! Nagyon fontos, hogy munkabérről, arról, hogy mennyit szeretnél keresni ne beszélj!

Tudod miért ne? Ezáltal olyan információkat adsz magadról, amihez rajtad kívül igazándiból senkinek semmi köze!

Mihelyst elkezded ecsetelni azt, hogy az előző munkahelyeden mennyit kerestél, milyen béren kívüli juttatásokat kaptál, egyéb kiegészítő adatokat mondasz, a barátaid, ismerőseid egyrészt irigykedni kezdenek rád, másrészt szelektálni kezdenek akkor, ha hallanak egy megüresedett állásról. Az adott helyzetben így gondolkozhatnak: "Lenne itt egy titkárnői állás, ami pont illene ..... (rád), de azt mondta, hogy ettől a pénztől jóval többet keresett. Biztos nem jönne ide dolgozni, nem is említem meg neki! Szerintem lesz még másik lehetősége is, majd talál valami jobbat!" Érted?! Nélküled és helyetted döntött arról, hogy egyáltalán érdekelhet-e az állásajánlata!!! 

Ezt semmiképp sem engedheted! Rájöttél, hogy miért nem? Gondolkozz csak! Na jó, segítek! :)

2 okból sem: az egyik, ha kitudódik, hogy lett volna valami érdekes állás, csak nem szólt neked, valószínűleg egy életre megharagudnál rá, amiért nem szólt időben! Igazam van? Mit gondolsz hány barátság sínylette meg már azt, hogy a bajban lévő félnek nem segített a barátja, vagy barátnője? Most legyinthetsz, hogy ugyan már! De ha tényleg ebben a helyzetben találod magad, hogy fogsz reagálni?!

A második ok pedig az, hogy nem tudhatja még a legközelibb barátod sem, hogy neked az álláskeresés mennyire sürgős. Nem lát bele az életedbe, nem ismeri az anyagi helyzeted, csak a nagy dolgokat látja az életedből. Tegyük fel, már hosszabb ideje keresel állást, és kezded feladni, fogytán vannak a tartalékaid (ha voltak, esetleg..), egyszóval sürgős lenne az új állás. Minden nap számít, és egy lehetőséget sem hagyhatsz ki. Hogyan fogod elmondani neki azt, hogy szükséged lett volna arra az ajánlatra?! Anélkül, hogy ecsetelned kelljen mennyire rosszul állsz anyagilag. Tudod, amikor pénzről van szó, az embernek még a barátaival szemben is titkot kell tartania, mert lehet, hogy a háta mögött kibeszéli azt  amit tőled hallott, és rövid időn belül az egész ismeretségi köröd tudni fog arról, hogy milyen pácban vagy! És akkor kezdenek majd sajnálni és szánakozni rajtad! Ugye ezt te sem akarod?! Valószínűleg lelkileg mélypontra kerülsz, és nagyon nehéz lesz a következő interjún a legjobb formádat adni!

Lényeg, a lényeg: Mindig gondold át, mikor mit mondasz az ismerőseidnek, nehogy a későbbiekben  kellemetlen helyzetbe kerülj!

Hú! Úgy látszik ez a mai napi beírás elég szomorúra sikeredett! De bízom benne, megfogadjátok a tanácsomat, amit bátran használhattok az életetek egyéb területén is!

Várom hozzászólásaitokat, véleményeteket!

Mindenkinek szép napot kívánok!

Sziasztok:anna

Szerző: titkarnomami  2008.07.29. 01:17 Szólj hozzá!

Címkék: harag sértődés elmulasztott lehetőség

A bejegyzés trackback címe:

https://titkarnoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr92590325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása