Sziasztok!

Haladhatunk tovább? Előzőleg azt írtam, hogy rendszerezd a tennivalókat, így látni fogod az álláskeresés teljes folyamatát, az egyes állomásokat és a végcélt! Ami egy új, jól fizető, megbízható és kellemes titkárnőállás lesz, remélem! :)

Kicsit hadd bontsam ki mire is gondoltam az álláskeresés folyamata alatt!

Gondold végig hogy kezdesz neki az új állásod felkutatásához. Több lehetőséged is kínálkozik, ezeket venném most sorba, hogy segítsek.

Ad 1.:regisztrálhatsz álláskereső portálokon titkárnői, asszisztensi, adminisztrátori, adatrögzítői esetleg egyéb irodai munka kategóriában. Jogosan kérdezheted:"Miért kell ennyi, én maradnék titkárnő?!" Azért javaslom, hogy több témakörben is nézz körül, mert lehetséges, hogy valamelyik pozicíót pont a te kvalitásodnak megfelelően állította össze a hirdető. Ekkor nagyon egyszerű dolgod van a pályázattal, mert rögtön láthatják: az alkalmas jelölt te vagy!

Ad 2.: lehet kicsit ódivatúnak hangzik, de előfordulhat, hogy egy nívósabb hirdetési újságban találsz rá a neked megfelelő állásajánlatra. Ezért ezt a fórumot se hagyd ki!

Szándékosan a végére hagytam a szerintem legütösebb álláskeresési praktikákat, úgy hiszem, jobb, ha már az elején tisztában vagy ezekkel! :)

Lényeg: vannak alternatív álláskereső módok, amik nem elterjedtek még de mégis hatékonyak.

Kincs 1.: tudasd a környezeteddel, ismerősöddel, általában mindenkivel, hogy állást keresel! Ez azért jó, mert egyrészt minden munkahelyen vannak, lesznek betöltendő állások, és ha valakinek ez tudomására jut, azonnal szólhat neked! Érted a lényeget? Előfordulhat, hogy az egyik kolléganő bejelenti gyermeket vár. A munkahelyi vezető első gondolata az lesz, kivel helyettesítse a kieső munkaerőt. ( Lehet, hogy gratulálni fog, de a mosolya nem lesz őszinte, az biztos..:) Itt jön be a képbe az ismerősöd, aki első kézből értesül a fejleményekről. Ő szól neked, de azontúl képben lesz a belső fejleményekkel kapcsolatban is, ezért szólhat néhány szót a gondban lévő vezetőnek, rólad.

Hidd el, egészen másképpen lehet megpályázni így egy pozíciót, mintha 50-60 jelentkezővel kellene versenyezned. Elárulok egy titkot, az egyik kolléganőm pontosan ilyen módon került be egy nagyvállalathoz, és köszöni jól van! :)

UI: Ha olyan ismerősödnek szólsz, aki csak felületesen ismer, pontosan vázold fel azt, mihez értesz, és milyen állást keresel. Így hamarabb lehet figyelmes egy ajánlatra, és azonnal az eszébe juthatsz. 

UI2: Még valami ehhez, ha csak futó ismeretség pl: sarki közértes, vagy fodrász, akkor adj neki egy névjegykártyát vagy valamilyen módon add meg az elérhetőséged. Könnyítsd meg a dolgát, ne kelljen arra várnia amíg újra találkoztok, hiszen ő elfelejtheti az információt, neked pedig az idő pénz!

Kincs 2.: Légy kreatív! Gyűjtsd össze azokat a cégeket, ahol szívesen dolgoznál. A szempontokat magad választhatod ki. Pl: megbízható nagy cég, közel van a lakóhelyedhez, sok jót hallottál róla, tetszik a cég politikája, van nagyon sok béren kívüli juttatása stb... Ha kész a listád, kezd el megismerni őket közelebbről. Használd az internetet, az ismerőseidet, egyáltalán járj nyitott szemmel. Előfordulhat, hogy pont egy kiválasztott cég honlapján fogod megtalálni az állásajánlatok címszó alatt a neked "fenntartott" helyet.

Most ennyit a kincsekről, van néhány praktika és ötlet a tarsolyomban, de hagyjunk későbbre is a kalandból.

Hamarosan újra jelentkezem, addig is jó gondolkodást, kreatívoskodást!

Csak ügyesen és szemfülesen!

Továbbra is várom hozzászólásaitokat a címsorban találjátok meg a belépőkaput.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Sziasztok:anna

Szerző: titkarnomami  2008.07.26. 01:40 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kincs álláskereső praktikák álláskereső portál

A bejegyzés trackback címe:

https://titkarnoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr14586132

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: showbox download free for ipad 2018.12.30. 21:36:39

All civil engineering books torrent - exgufolkpres

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása