Sziasztok!

Akkor folytatom az előző bejegyzésemet azzal, hogy a karrierépítés első lépcsőfokára léptél, és megmutattad magad, mint olyan embert, aki hajlandó többet dolgozni a munkahelyén azért, hogy továbbléphess egy számodra jobban megfelelő pozícióba.

Jogosan kérdezheted:"Jó, de hogyan tovább? Mi a következő lépés?"

Semmiképp sem az, hogy időnként odaállsz a felettesed felé azzal, hogy sokat dolgozom, most már tessék észrevenni az erőfeszítéseimet!! Légyszi-légyszi! :)

Szóval, többet dolgozol, mint eddig. DE! Eközben rengeteg dolog szembe ötlik, olyanok, amiket egy kis odafigyeléssel, rendszerezéssel meg lehetne oldani.

Ezeket az apró dolgokat listázd ki magadnak, dolgozd ki a terved, hogyan javítanál a funkciókon, mit tennél azért, hogy jobban működjön a gépezet. Amikor már elég terjedelmes a válogatásod, akkor nézd át mégegyszer az összeállításod, hogy ellenőrizd semmi sem maradt ki a sorból.

Ezután várnod kell egy kicsit, amíg a főnököd elismeri a munkádat és megbeszélésre hív. Ez az a pillanat, amikor alkalmad nyílik arra, hogy ismertesd az általad észrevett javításra szoruló dolgokat. Persze ne merev, parancsolgató stílusban ismertesd az "ítéleted", hanem mindig udvarias formában, de határozottan.

Fontos! Ne várd el a főnöködtől, hogy azonnal döntsön és ott helyben kinevezzen álmaid munkakörébe! Ha így vágsz neki a beszélgetésnek, csalódni fogsz!

Inkább hagyd ott a listát nála, hadd olvassa el, tanulmányozza át nyugodtan. Ha ügyesen dolgoztál és észrevettél olyan dolgokat, amiket ha jobban csinálnak konkrét nyereséget hozhatnak a cég számára, hidd el nem fog sokáig váratni magára egy újabb beszélgetés veled.

Még valami fontos! Ha egy vállalkozásban problémák akadnak, például túlterheltek az emberek, folyamatosan új dolgokat kell megtanulniuk, nincs elég munkaerő stb. akkor hamar elindul a panaszáradat a munkahelyi vezetők felé.

De ez egy alkalmas pillanat arra is neked, hogy készen állj egy megoldási tervvel. Ha az épp felmerült gondokra azonnal tudsz használható tippeket adni, sőt hajlandó vagy segíteni is a kivitelezésben, akkor nyert ügyed van a karriered szempontjából!

Ha eddig titkárnő voltál, de most már mint a problémamegoldás mestere jeleskedsz, nemsokára egy új pozícióban találod magad!

És most jön a trükk: ez az új munkakör pontosan rád lesz igazítva, olyan lesz, mint amilyet kitaláltál magadnak! :)

Sok sikert és fegyelmet kívánok minden karrierépítőnek!

Hamarosan újra jelentkezem és addig is várom a hozzászólásaitokat!

Mindenkinek szép napot kívánok!

Sziasztok:anna

 

 

Szerző: titkarnomami  2008.09.28. 01:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://titkarnoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr36685213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása