Sziasztok!

Kapcsolódva az előző írásomhoz, egy kicsit bemutatnám a mai titkárnőképzést néhány szóban.

Átbeszélnénk azt, hol lehet titkárnői vagy menedzserasszisztensi képesítést szerezni és milyen esélyekkel indulhatunk a munkaerőpiacon.

Nos, ma Magyarországon három lépcsős képzés folyik.

Alapszinten az általános iskolát befejező, de középfokú képzést nem választó fiatalok tanulnak. Ők azok, akik elvégezhetnek egy titkárnői tanfolyamot, amit a munkaügyi központok szerveznek és finanszíroznak. Vagy résztvehetnek 1-2 éves középiskolai képzésben is, ahol a számítógép használatát, alapfokú nyelvtudást (általában angol), gépelést és szövegszerkesztést, valamint levelezést tanulhatnak.

Középszintű képzés általában közgazdasági középiskolában folyik, a képzés végén ügyintéző titkárnők lesznek, és jogot, közdazdaságtant valamint titkársági alapismereteket sajátítanak el.

A felsőfokú képzésben menedzserasszisztensi képesítés szerezhető, emellett még az igazgatói asszisztensi és titkárságvezetői munkakörök betöltésére is lehetőségük nyílik.

Aki itt tanul, annak kötelező egy idegennyelv középfokú, és egy másik nyelv alapfokú ismerete, amelyre majd a későbbi munkahelyén használatos szakterület nyelvezete épülhet.

Örvendetes tény, hogy már egyetemen is tanulhatunk titkárságvezetést. Az így megszerzett tudásunkkal nagyvállalatok, hivatalok titkárságának önálló  vezetői, szervezői lehetünk. Felsőfokú képzésben a már aktív titkárnők is résztvehetnek, de olyanok is jelentkezhetnek, akik a későbbiekben terveznek továbbtanulni!

Jogos, ha felmerül a kérdés: mennyibe is kerülnek a képzések?

A fentiekből kiderül, hogy a legdrágább a menedzserasszisztensi képzés, ahol többszáz ezer forint is lehet a tandíj, bár kétségkívűl ezzel érhetünk el a legtöbb sikert. A középszintű képzés -ügyintéző titkárnő- sem sokkal marad el az előbbitől, sajnos. De megoldás lehet az, ha munkaügyi központon keresztül próbálunk képesítést szerezni, így a díj sokkal kevesebb lesz, sőt ha szerencsénk van, talán ingyenes tanfolyamon is résztvehetünk. Azt javaslom, mindenképp érdeklődjünk a helyi kirendeltségeknél a lehetőségekről!

Emellett ne feledkezzünk meg a hirdetési újságokban olvasható titkárnőképző tanfolyamok, iskolák ajánlatairól sem. Erről érdemes tudni, hogy a tanfolyam általában néhány hónap, majd az iskola elhelyez minket egy munkahelyre dolgozni. Itt szerezhetünk gyakorlatot az elméleti tudásunk mellé, és így könnyebb lehet az álláskeresés.

E rövid áttekintő végére értem, remélem kedvet kaptatok a tanuláshoz, a továbblépéshez is! Mindenkit csak bátorítani tudok arra,  hogy éljetek az internet adta lehetőségekkel, tájékozódjatok és képezzétek magatokat, hiszen senki nem tudja mit hoz a jövő!

Legközelebb is igyekszem érdekes témákkal foglalkozni, addig is mindenkinek jó napot kívánok!

Bíztatlak titeket a hozzászólásokra, vélemény nyilvánításra! Használjátok a Szólj hozzá! opciót:)

Sziasztok:anna

 

 

Szerző: titkarnomami  2008.08.10. 22:49 Szólj hozzá!

Címkék: titkárság vezető

A bejegyzés trackback címe:

https://titkarnoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr83609907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása