Sziasztok!

Mint ígértem, mostantól kezdve nemcsak a titkárnői szakmával fogok foglalkozni, hanem a főcímben is említett titkárnőklub egyéb szereplőivel is. Jelesül az asszisztensekkel, adminisztrátorokkal, adatrögzítőkkel, recepciósokkal és úgyfélszolgálati munkátarsakkal is.

Eddig nagyon kirekesztettem őket, de szerencsére még időben résen voltam, így már nem hagyagolom tovább ezeket a munkatársakat sem.

Mai írásomban szeretném egy kicsit megvilágítani azt, hogy miben hasonlít és miben különbözik a titkárnő és a menedzserasszisztens.

Menedzserasszisztens: már a neve is mutatja, hogy lényegesen eltér a munkája a titkárnőétől.

Legfontosabb elvárás vele szemben a nyelvtudás. Ezt akkor is megkövetelik tőle egy állásinterjún, ha világosan látszik, hogy nem kell majd használnia az idegen nyelvet a napi munka során. Mégis, nem árt ha tud legalább egy nyelven a jelentkező, ha másért nem, a cég presztizse miatt. (tapasztalat: Nagyon jól esik az elismerő pillantás a vezetőd részéről, amikor kiderül, hogy tényleg megérted a külföldit és még válaszolni is tudsz! :)

Legalábbi ugyanilyen fontos a diploma. A munkáltatók jónéven veszik, ha diplomást alkalmazhatnak egy asszisztensi munkakörbe, ezzel is lehet emelni a cég ázsióját.

Zárójelben jegyezném meg, nem biztos, hogy jól járnak hosszabb távon egy diplomás titkárnő-asszisztenssel, mert a munkavállalóban munkálhat a tudat, hogy több évet tanult a szakmájáért, és valahol veszni hagyja a tudását, úgy érezheti vesztegeti az idejét, és szeretne mégiscsak a tanult szakterületén dolgozni. Azaz rövid időn belül állást fog változtatni.

Harmadik lényeges momentum a tapasztalat. Egy vállalkozás sem szeret egy teljesen kezdőt betanítani, mert sokat hibázik, eltéveszt dolgokat, egyáltalán: gyakorlatlan.  Sokkal szívesebben vesznek föl egy tapasztalattal rendelkező jelöltet, és általában a gyakorlati időt sem nézik meg tüzetesen.

Tanács: Ha pályakezdő vagy éerettségivel vagy éppen most szereztél diplomát, és szeretnél titkárnőként vagy menedzserasszisztensként dolgozni, jelentkezz időszakos nyári munkára a fenti munkakörökben. Így amikor már eldöntötted, hogy a pályán szeretnél dolgozni, már nem fogsz kezdőnek számítani. :)

Azt hiszem elöljáróban ennyit a menedzserasszisztensi munkáról, legközelebb folytatom a technikai háttérrel.

Még mindig várom a hozzászólásaitokat, véleményeteket!

Mindenkinek derűs napot kívánok!

Sziasztok:anna

Szerző: titkarnomami  2008.08.05. 01:09 2 komment

Címkék: diploma tapasztalat menedzserasszisztens

A bejegyzés trackback címe:

https://titkarnoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr24600975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Onlineadózás · http://www.onlineadozas.blog.hu 2008.08.05. 07:19:27

Szia Anna!

Nagyon tetszik a blogod, nagyon összeszedett és hasznos az információ. Látszik, hogy sokat dolgozol vele. Ügyes! Csak így tovább!

Üdv: Ami

titkarnomami 2008.09.10. 23:55:24

Szia Ami!

Nagyon köszönöm a dicséretet! Igyekezni fogok a jövőben is jó, és élvezhető írásokat feltenni a naplóba!

Szia:anna
süti beállítások módosítása